Participants

chair

Sa Colla de Sant Rafel

El principal objectiu de Sa Colla de Sant Rafel és conservar el folklore, la història i els costums d’Eivissa. Des de la seva fundació l'any 1981 treballa en la formació d’al·lots i al·lotes cap a la dansa i la cultura autòctona impartint classes de ball pagès, de sonar tambor i flauta i castanyoles. També organitza cursos per ensenyar les tècniques d’elaboració dels diferents instruments musicals i confeccionar la indumentària femenina.

Conèixer més detalls!

chair

L'Esbord

El dansaire, coreògraf i director barceloní, Pere Seda, executa la primera peça de L'Esbord, una plataforma creada per obrir un camí professionalitzador d'investigació i de recerca de la dansa tradicional catalana. Des del llegat dels esbarts cap a una nova mirada a l'arrel: desviada, improductiva, estèril i borda. Sense cap transmissió però igualment necessària.

Conèixer més detalls!

chair

Marea Danza

Companyia valenciana creada el 2014 que apropa les disciplines del flamenc i la dansa espanyola a la creació contemporània per arribar a un públic heterogeni. Les seves darreres creacions tenen una línia artística destinada al públic familiar reinterpretant el moviment, la música i l'estètica del flamenc per apropar-lo a l'imaginari infantil. La companyia està formada íntegrament per dones.

Conèixer més detalls!

chair

Esbart Manresà

L'Esbart Manresà de l'Agrupació Cultural del Bages treballa des dels anys 50 la via de l'espectacle per presentar, sota una perspectiva escènica, danses populars i també de creació, així com muntatges coreogràfics sobre motius tradicionals. 

Conèixer més detalls!

chair

Marcel Casellas

Marcel Casellas i Navinés (1954) és contrabaixista, compositor i pedagog de la música tradicional. Des de 1978, ha participat en una norantena de compactes que inclouen estils musicals molt eclèctics: cançó, folk, cobla, jazz, música electrònica, pop-rock, sardana… Exerceix de professor d’“Improvisació i Acompanyament de la Música Tradicional” “ i “Conjunt d’arrel-fusió” a l’Escola de Música de Catalunya (ESMUC).

Conèixer més detalls!

chair

Aukeran Dantza Konpainia

Són de Donostia i la companyia es va crear el 1997 gràcies a la iniciativa del ballarí i coreògraf Edu Muruamendiaraz. Des d'aleshores ha desenvolupat una llarga trajectòria tenint com a característica el mestissatge entre la dansa tradicional i contemporània; una coreografia en la qual es trenquen, canvien, alenteixen i desestructuren el ritme i les regles de la dansa i la música tradicional.

Conèixer més detalls!